Известие

Collapse
No announcement yet.

Прееба ми се 1-ва скорост и не ми се отваря капака.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прееба ми се 1-ва скорост и не ми се отваря капака.

Ето,че назря момента в, които един истински Алфист винаги изпада рано или късно.Колата ме ПРЕДАДЕ баш когато не трябваше.Днес след неуценимата помощ от страна на Ацко 88 и Люлин Рейсинг /много благодарско пичове /за разглабяне и чистене на фарове.Решихме да се повозиме малко на високи обороти и тогава се получи гнесното предателство.След старта опитвайки се да вкарам 2-ра скорост,скоростите изхъркаха и резултата е ,че сега нямама 1-ва скорост.Другите скорости си ги има и си работят нормално.И понеже това не беше достатъчно не може да се отвори и предния капак.
    Та очаквам всякакави мнения и предложения как да се оправят тези неприятни моменти.Много ми е гадно и не ми се пише повече.Не трябваше да ми погажда този номер в понеделник трябваше да пътувам за Ботевтград.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

На първо време можеш да си тръгваш на втора, докато събираш "сила" за решаване на проблема със скоростната кутия.

Капака можеш да отвориш като вдигнеш колата и се навреш под нея. Ако се е скъсало жилото - отиваш до най-близкия ти магазин за колела и си купуваш от най-дългото жило(3-5лв). От най-близката железария лустер(или както там точно се казват) клеми максимум 4 ще ти трябват и натам ще се сетиш, какво се прави с тези неща като отворите капака.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

точно това щях да питам ,дали може да се кара известно време така?дали има варянт да е нещо друго и да не трябва да се сменя цялата скоростна кутия?Капака успях да го отворя,но нещо от жилото ще да е ама много трудно се отваря да не кажа невъзможно и то отвреме -на време.

Comment

мъка. боли ме главата вече.
        Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 19:34.

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
          точно това щях да питам ,дали може да се кара известно време така?дали има варянт да е нещо друго и да не трябва да се сменя цялата скоростна кутия?Капака успях да го отворя,но нещо от жилото ще да е ама много трудно се отваря да не кажа невъзможно и то отвреме -на време.
          Едва ли цялата кутия ще трябва да се сменя, щом бачкат дригите скорости. От друга страна, цяла кутия 2-ра ръка да е 100-150 лв някъде. То кофтито е, че само за труд ще ти заминат 100-200 лв, ако няма сам да си я правиш. Ако не си сменяш съединителя, добре е да имаш някаква готовност. Така и така ше се сваля кутията...
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Маряне братчето ми,разръчкай я хубаво!Нали днеска и на мен по същия начин задна неми влизаше,ядосах се и му нададох едни шутове на лоста и сега пак си ми работи всичко,може нещо по жилата на скоростите да е станало (ако 155 е с жила) при мен е така,не е задалжително самата кутия да е дала фира.Успех!Ще помагам с каквото мога
            Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
            Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
            Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
            Mercedes Benz A170 CDI FL '01
            Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

С щанги е, но и те са едни боклучави елементи, дето като нищо може и от тях да е. Но си мисля, че щом е имало яко изхъркване не е в тях проблема.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Както ти казах и показах днес Ацко - всичко става с клатене и дърпане в тоя живот.Вечерта ми трябваше колата и реших ,че ще я карам независимо,че няма 1-ва скорост.Карах я известно време и по едно време реших да пробвам 1-вата.Първия път не влезна ,но след няколко опита си влезна пущината.Сега пак си работи имам чувството ,че малко по тегаво е от преди ,но работои.Повече няма да пиша да не я урочасам нещо.

Накарах и се едно хубаво,че ме е предала и тя може да си е взела забелешка.
                Деба не ставам за рацер аз,един път да се навием и виж какви мизерии стават.

Comment

Както ти казах и показах днес Ацко - всичко става с клатене и дърпане в тоя живот.Вечерта ми трябваше колата и реших ,че ще я карам независимо,че няма 1-ва скорост.Карах я известно време и по едно време реших да пробвам 1-вата.Първия път не влезна ,но след няколко опита си влезна пущината.Сега пак си работи имам чувството ,че малко по тегаво е от преди ,но работои.Повече няма да пиша да не я урочасам нещо.

Деба не ставам за рацер аз,един път да се навием и виж какви мизерии стават.
                  Дееееа и алфите сами се регенерират вече И мойта се оправи нали ти казах задна си влиза перфектно вече.А това е най-гадното и аз като започнах да се дърпам и колата се ми се преебваше и се бях сдухал и неисках повече но сега според мен това просто си е трябвало да се случи ти си ускорил само нещата,така че горе главата.Днеска е много студено май ще отложим регулирането а?
                  Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                  Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                  Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                  Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

тва е станало щото и тури газ на убавицата и тя сега ти връща! Следващото е да не ти се отваря шоферската врата, щото не и понася да и слагаш ГАЗ

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                      тва е станало щото и тури газ на убавицата и тя сега ти връща! Следващото е да не ти се отваря шоферската врата, щото не и понася да и слагаш ГАЗ
                      регллаж си трябва стабилен,но преди това аз смятам да повторя упръжнението и да хвана едни планки към купето и да сложа пластвмасата отзад на фара дето я махнах.

за газта няма да коментирам/не познавам някои с кеф да си е сложил Газ,ама пусто сме с ограничени финанаси пък ни се кара /

Comment

Working...
                      X